Cím: 9700 Szombathely, Széchenyi u. 2.
Tel.: +36 94/333-700
Mobil: +36 30/414-6202
Email: gimnazium @ szent-norbert.hu

Honlap: www.szent-norbert.hu

PREMONTREI RENDI SZENT NORBERT GIMNÁZIUM


A Premontrei Gimnázium napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő iskolája. A hagyomány kötelez: Szombathely város 1772-ben alapított középiskolája 1808 óta a Premontrei Rend gimnáziuma. Az 1994-es újraindulás óta a PREMONTREI egyre keresettebb, s ezt elsősorban volt és jelenlegi diákjainak köszönheti. Ők gazdagítják személyiségükkel, benső gazdagságukkal, nyitottságukkal leginkább ezt az iskolát. Tanár és diák közös összefogással azon munkálkodik, hogyan közelíthetnénk egyre jobban azokhoz az elvárásokhoz, melyeket iskolánk küldetésnyilatkozata így fogalmaz meg: „Arról ismerjenek meg benneteket, hogy szeretitek egymást.”

Mind, akik részesei vagyunk a PREMONTREI GIMNÁZIUM életének, szeretnénk megtapasztalni, hogy a minket választók és velünk kapcsolatba kerülők, mint jelre mutathatnának közösségünkre, így beszélve: „Nézzétek, köztük nem úgy van, mint a világban. Ott az oktatás nem csak szolgáltatás, ott sokak által avultnak vélt dolgokat komolyan vesznek: szótartást, felelősséget, fegyelmet, kitartást, emberséget, kötelességet. Ott azonos mércével mérnek, tisztelik a másik véleményét, oktalan vitákba nem bonyolódnak, ott egymásra vigyázva, törvényt tisztelve intézik az ügyeket. Ott nem rohan sem diák, sem tanár, van idejük ráfigyelni egymásra. Ott a morális és szellemi romlás/ rontás ellen tudatosan védekeznek. Ott a tudás mellett a szív és lélek is megkapja a magáét, ott több a mosolygó ember.” 

Az oktatásban-tanulásban, a tudományok művelésében végzett minőségi munka az alap, e nélkül minden igyekezet hiába való. Iskolánk titka, a sok kiváló pedagógus, akik ugyan ismeretlenek maradnak a nagyvilág számára, de tanítványaikon keresztül mégis bevésik nevüket a magyar pedagógiatörténet aranykönyvébe.


Cím: 8360,Keszthely, Főtér 10.
Tel.: +36-83-313-474
Mobil : +36-30-492-7842
Email: iskola @ premontrei-keszthely.hu

Honlap: premontrei-keszthely.hu

PREMONTREI SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM


Célunk a megbízhatóságra nevelés és az erkölcsi értékrend kialakítása. Kollégiumunkban családias légkör uralkodik. Kiscsoportos oktatásban történik minden szakképzésünk.
Fontosnak tartjuk kialakítani tanulóinkban, hogy egymást segítsék, hogy szociális érzékenységgel bírjanak az idősek és az elesettek iránt. A családanyai szerep vállalására, az emberi kapcsolatteremtésre készítünk fel gyakorlati tantárgyainkon keresztül.
Szakképzésünkben nagy hangsúlyt fektetünk a háziasszonyi teendők aktív begyakorlására. A mezőgazdasági falusi vendéglátó szakképzésben gyakorlatot szerezhetnek tanulóink a főzés, befőzés, takarítás, kertgondozás, ház körüli teendők és az állatgondozás teendőiben. Szociális gondozó képzésünkben tanulóink hasznos ismereteket és gyakorlatot sajátíthatnak el a betegápolás, ellátás és gondozás világában.

Csornai Premontrei Apátság

9300 Csorna, Soproni út 65.

Tel.: +36 96/261-518

Email: premontrei @ gmail. com